Sök på bloggen

lördag 26 februari 2011

Ja! Det går utmärkt att laga mat i plastfolie...

Dags att visa hur det går till.

Denna gång började jag med några ytterfiléer av gris, jag saltade filéerna med grovt salt i 1 timme, sköljde och torkade av dem.

Sen putsade jag till dem och spred ut ett ark med gladpack som jag saltade och pepprade och la en filé på
Skar av gladpacket och lindade ihop filén som en korv.
Aluminiumfolien är endast där för att ge stadga åt härligheten.
Filéerna i ugnen (+80 grader celisius), det tog ca 2 timmar att få upp innertemperaturen till 72 grader.
Här har jag tagit av all folie + plast och brynt köttet i mycket varm gjutjärnspanna.
När ugnen värmdes upp stekte jag tärnad potatis med gul lök och lite olja.
kokade och smörade lite grönsaker och gjorde en söt rödvinssås på köttsafter mm.
Här är resultatet:
Det var väl inte så konstigt??

söndag 20 februari 2011

Pumpasoppa med Portabellosvamp och Pocherat Ägg (tack anonym...)


Ingredienser 4 portioner:

1 st Butternut squash (vinterpumpa)
2 st mjöliga potatisar
1 st Gul lök
Olivolja
2 msk Smör
Salt
Peppar
4 dl Hönsbuljong
4 dl Grädde
2 st portabellosvampar
4 st Ägg
Ättika

Tillredning:

Dela pumpan i två delar och kärna ur
Lägg pumpan på plåt och ringla med olivolja och flingsalt
Rosta pumpan i 200 graders ugn tills mjuk
Skala pumpan
Skala och hacka lök och potatis
Fräs löken i olja
Tillsätt potatis, pumpaköttet och buljongen
Koka tills potatisen är klar
Mixa soppan slät och tillsätt grädden
Smaka av med salt och peppar
Tärna och stek svampen i smör
Salta och peppra
Koka upp 3 liter saltat vatten och tillsätt ½ dl ättika (12 %)
Rör kraftigt tills virvel bildas
Knäck äggen ett i taget i kopp
Häll försiktigt ner ägget i vattenvirveln
låt ett ägg i taget snurra/koka i 3 minuter
Lyft över i skål med kallt vatten med en matsked
Repetera med resten av äggen
Servera sopan med svamp och ägg
extra mums! har du tryffelolja (helst på duschflaska) så duscha svampen lätt med den precis vid servering