Sök på bloggen

tisdag 31 maj 2011

Stroganoff på norrlandsvis


Stroganoff på norrlandsvis
4 portioner

500 gr Renfalukorv från Svantes Vilt & Bär
1 stor gul lök (eller purjolök)
½ dl Torkade trattkantareller
1 msk Tomatpuré
1 tsk Fransk senap
1 tsk Mörk svampsoya
1 msk Matolja
1 msk Smör
2 dl Gräddfil
1 krm Hela fänkålfrön
Salt
Svartpeppar

Dela falukorven i “pommes frites” stora stavar
Hacka löken i mediumstora bitar
Stöt fänkål i mortel
Fräs lök och fänkål  i 1 msk matolja
Tillsätt kantareller och korvstavar
När det fått lite färg så tillsätt gräddfil, senap, soya och tomatpuré
Smaka av med salt, peppar och en klick smör

Servera med rårivna morötter och kokt ris eller makaroner

Inga kommentarer: