Sök på bloggen

fredag 21 november 2008

Nikkaluoktasoppa

Ingredienser för 4 port:

350 g nötfärs (10%)
2 tsk flytande margarin
2 msk senap
1-2 msk tomatpuré
1 lagerblad
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 purjolök, i strimlor
4 dl (150 g) vitkål, i strimlor
1 msk soja
2-3 krm salt
0,5 krm svartpeppar
persilja

Tillbehör:
4 portionsbröd med ost

Tillagning
Stek färsen i fettet i en gryta och rör den jämnt grynig. Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, vatten och buljongtärningar och koka ca 10 minuter. Lägg i purjo och vitkål. Koka 5-10 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Klipp persilja över.
Servera med bröd.