Sök på bloggen

torsdag 11 december 2008

Sillsallad alá Soppamannen

Sillsallad alá Soppamannen


Förberedelsetid: 15 min


Färdigt på: 3 tim



Ingredienser:
  • 2 st filéer inlagd sill (ca 200 gram)
  • 60 g saltgurka
  • 1 st syrligt äpple
  • 200 g inlagda rödbetor
  • ½ dl kapris
  • 0.5 st rödlök
  • 1 dl senapssås
  • salt/vitpeppar från kvarn
Senapssås:

  • 2 msk Slottssenap
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1 tsk äppelcider vinäger
  • 1 dl matolja
Gör så här
1. Börja med senapssåsen: Blanda samman senap, socker, salt, vitpeppar och vinäger. Tillsätt sedan oljan i en tunn stråle under kraftig vispning. Om såsen skär sig, häll i några droppar vatten och fortsätt vispa tills all olja är inblandad.
2. Skala löken och skala och kärna ur äpplet. Skär äpplet, löken, sillen, rödbetorna, potatisen och delikatessgurkan i små tärningar. Blanda tärningarna med senapssåsen.
3. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar eller senap. Allt efter egen smak. Låt gärna sillen dra till sig över natten före servering. Sillsalladen kan garneras med äggklyftor och spritsad vispgrädde.

Inga kommentarer: